zondag 18 april 2010

Mini-updates

Hier weer wat kleine updates die elk afzonderlijk geen hele blogpost waard zijn :)

Doel 48: Het heeft even geduurd, maar "Storm in juni" is uit. Een mooi boek, over de Frankrijk in de 2e Wereldoorlog. Dit was 4 van 10 en boek 5 heb ik al in huis, geleend van Lianne, dus dit doel gaat lekker.

Doel 69: Door dit doel maak ik weer veel meer foto's en dat is mooi want die heb je immers nooit genoeg van leuke dingen of momenten.

Doel 5: Het hardlopen gaat nog steeds prima en een rondje van 12.5 km zoals gisteren met Lianne tikt natuurlijk lekker aan :D Komende week helaas weinig tot geen tijd en gelegenheid om hard te lopen, maar volgend weekend komt dat vast weer goed.

Doel 44: Afgelopen week was "Music & Lyrics" op TV. Natuurlijk is dat een ontzettende chick-flick, maar hé, ik ben natuurlijk stiekem af en toe ook een chick. Bovendien was ik alleen thuis en had ik niks beters te doen :P Dus dat werd een avondje Hugh Grant en Drew Barrymore. Geen superfilm, maar in z'n soort zeker één van de leukere. Vooral de beginscene waarin je Hugh Grant als lid van een 80's popgroep ziet is erg grappig en dat liedje hangt dan nu ook al een paar dagen in m'n hoofd. De rest van het verhaal is vrij simpel: Grant moet een liedje schrijven voor een hip tienersterretje van nu. Hij is goed in melodiën maar kan niets met teksten. Barrymore is het meisje dat zijn planten komt verzorgen en natuurlijk blijkt zij nou net talent voor het schrijven van teksten te hebben. Uiteindelijk eindigt de film dus, na uiteraard de nodige strubbelingen, met een concert waarbij het natuurlijk geweldige liedje ten gehore wordt gebracht en met een romance tussen Drew en Hugh.
Dit was dus film 2 van 26 en na de P is nu ook de M van de lijst.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Doel 41: Ook nu weer een willekeurig Wiki-artikel. Deze keer is het Adios Nonino. Deze tango is vooral bekend van de bruiloft van Willem-Alexander en Maxima, waar hij werd vertolkt op de bandoneon door Carel Kraayenhof. Ik was zelf eigenlijk in de veronderstelling dat het nummer door hem en speciaal voor die gelegenheid was geschreven, maar dat is dus niet zo. Het stuk is uit 1959 en werd door Astor Piazzolla geschreven na het overlijden van zijn vader.
Het stuk heeft (in de Kraayenhof versie) tot nu toe ook 4 keer in de top 2000 (van Radio 2) gestaan met als hoogste positie 999 in 2007.

Doel 59: Voor april werd het nieuwe gerecht van de maand "Spinazie met bechamelsaus". Het was erg lekker en we gaan het zeker nog een keer maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten