dinsdag 12 februari 2013

Slecht en goed nieuws

In mijn vorige blogpost vertelde ik over de inschrijving voor de loting voor de Royal Parks Half Marathon. Inmiddels is de loting achter de rug, met dit resultaat:
Erg jammer, maar ik loop gewoon lekker door en ga me misschien wel last-minute voor de halve marathon van Amsterdam inschrijven als het erg lekker gaat en ik snel genoeg kan opbouwen.

Iets anders dat niet ging zoals gehoopt, was een dagje alleen naar de sauna (doel 32). Dat stond voor afgelopen vrijdag op het programma, maar werd bedreigd door een nog uitziekende zoon. Die was uiteindelijk op tijd weer in orde en heeft de hele dag gewoon op school doorgebracht, maar ikzelf lag ziekig op de bank met koorts, benauwdheid en veel snot. Een andere keer in de herhaling dus en dan hopelijk met resultaat.

Dan het goede nieuws, oftewel dingen die wel gelukt zijn of daar hard naar onderweg zijn.

Voor de filmdoelen heb ik weer twee films gekeken, waardoor de stand nu voor 16 op 5/10 staat en voor doel 17 de teller op 4/10 staat.
De eerste film was "Bringing up baby" uit 1938, een typische screwball komedie met Cary Grant en Katherine Hepburn. Grappig en een beetje het filmische equivalent van zo'n blijspel met allerhande misverstanden en tig deuren op het toneel.
De tweede film was "It's a wonderful life". Een klassieker met James Stewart, die ik tot mijn schande nog nooit gezien had. Mooie film en ik snap nu ook helemaal waarom hij elk jaar rond Kerst weer in de TV-gidsen verschijnt.Dan doel 56. Al zo ongeveer sinds we eind 2008 in dit huis gingen wonen, wilden we iets aan de tuin doen. De grasmat die erin lag was één en al mos en het liep allemaal schuin af naar de sloot aan het eind. Datzelfde hoogteverschil maakte het ook moeilijk om te verzinnen wat we er nu eigenlijk mee wilden. Vorig jaar zomer hebben we dan toch de knoop doorgehakt en zijn we gaan zoeken naar een hovenier die voor ons een ontwerp kon maken. Die hebben we gevonden en met de tekening op zak zijn we toen offertes gaan opvragen voor de uitvoering van het ontwerp. Hier ging nogal wat tijd overheen en vorige week hebben we eindelijk de knoop doorgehakt. Toen was het wachten op wanneer de uitvoering in de planning paste en dat ging ineens heel snel, want sinds gisteren zijn ze al bezig. Alles is inmiddels gerooid en de tegels voor het terras zijn ook al geleverd. Hopelijk gaat alles volgens schema en zijn ze over een week of twee klaar. Dan kunnen we daarna gaan shoppen voor een nieuwe set tuinmeubels zodat we helemaal klaar zijn voor een mooie Hollandse zomer.

Dan nog een paar snelle kleine nieuwtjes: ik heb van iemand de DVD-box van The Wire geleend en dat wordt de serie waar ik voor doel 18 een heel seizoen van ga kijken. En februari is de maand dat ik voor doel 21 elke dag een foto ga maken met onderwerpen volgens een vooraf bekende lijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten