dinsdag 12 oktober 2010

Hardlopen!

Vandaag tussendoor even weinig te doen gehad op m'n werk, dus eindelijk weer eens tijd om wat te bloggen :P
Inmiddels ben ik nog steeds lekker bezig met een aantal lange termijn doelen (vooral hardlopen), dus het is weer hoog tijd voor een update hierover.

Al aan het begin van de zomer had ik samen met een vriendin bedacht dat we binnenkort een 10 EM zouden gaan lopen, want dit hadden we allebei tussen onze Dayzero doelen staan. Heftig, want 10 EM is 16.1 km en dat hadden we allebei nog nooit gelopen. Bovendien hadden we allebei last van het hooikoortsseizoen en de hete zomer. Maar omdat het hebben van een strak doel altijd goed helpt en we allebei nogal eigenwijs zijn, wilden we het toch echt gaan doen.
Dus na een trainingsperiode met de nodige hindernissen (lees blessures en ongelukjes) was het dan 25 september zover: Westlands Mooiste, 16.1 km door het Westland, door polders en langs kassen. Vantevoren wisten we al dat we laatste zouden worden (gebaseerd op de uitslagen van eerdere jaren), we kondigden het ook al aan bij het inschrijven en inderdaad, nog geen 500m na de start liepen we ook al achteraan. Heel gezellig, met achter ons de EHBO-wagen :P Deze haalde ons na een km of 2 ook in, maar geen nood, er bleek er nog eentje te zijn (joepie! ;( ). Deze bleef ons dan ook tot aan de finish achtervolgen :D Het lopen ging goed, maar de wind… ja, die vreselijke wind… Het parcours ligt normaalgesproken prima voor de altijd blazende zuidwester, maar helaas was deze speciaal voor de gelegenheid gedraaid naar het noordwesten waardoor we hem kilometers en kilometers lang pal tegen hadden. Daar hebben we dus veel tijd op verloren, want hierna kwamen we echt niet meer in een sneller ritme, moegebeukt als we waren door die eindeloze tegenwind. Jammer, maar we hebben het wel helemaal hardlopend volgehouden, 16.1 km lang *O* En het achteraan lopen heeft ook zo zijn voordelen: lange files van onvrijwilliger toeschouwers in auto’s die op je moeten wachten, toeterende vrachtauto’s en gezellig contact met de vrijwilligers (“ja hoor die afzetting kan weg, wij zijn de allerallerlaatsten” was een veelgeroepen zin). Eén verkeersregelaar bekende bij het langslopen op de terugweg (bij 14 km o.i.d.) zelfs dat ie op de heenweg niet had gedacht dat we het zouden halen, maar dat viel dus mee.
Voor de statistieken: eindtijd was 1:53:17. Dramatisch natuurlijk, dus ik heb mezelf beloofd dat ik nu eerst ga werken aan de doelen om wat sneller te worden (5k in 30 min., 10k binnen het uur, nummers 1 en 2 van mijn lijst), voor ik weer een 10EM ga lopen in een wedstrijd. Om het nog maar niet eens te hebben over de halve marathon (doel 4).

Dankzij het trainen hiervoor staat de stand voor de 1001 km hardlopen (doel 5) inmiddels ook al boven de 440 km, want met duurlopen van meer dan 10 km gaat het natuurlijk lekker hard. Bijna op de helft dus hiermee *O* Verder staan er binnenkort nog 2 loopjes gepland: een sponsorloop voor het LUMC van 10 km en de VUmc gebouwenloop, die 5 km dwars door en over het VU-ziekenhuis loopt.

1 opmerking:

  1. En voor het bewijs:
    http://lh6.ggpht.com/_Vca_H7unp3M/TKTHhagUhOI/AAAAAAAAAHM/2-S9rbDKp8g/s912/IMG_1753.jpg
    B-)

    BeantwoordenVerwijderen