zondag 24 oktober 2010

77. Een bril kopen

Dit doel lijkt simpel en dat is het op zich ook, maar met mijn enorme minsterkte heeft het iets eer voeten in de aarde dan je zou denken, vandaar dat ik er een doel van gemaakt heb.

Mijn lenzen hebben namelijk een sterkte van -10 en -11, dus je zou denken dat een reservebril dan best handig is. Dat is ook waar, maar nadat mijn vorige gesneuveld was tijdens een stoeipartijtje met m'n zoontje heb ik gewoon geen nieuwe meer gekocht. Eerst omdat ik wat laks was, daarna omdat ik gedoe met m'n ogen en een wisselende sterkte had en vervolgens was ik weer te laks. Maargoed, nu was het een doel en moest ik dus eindelijk wel.

De eerste hindernis was de afspraak. De sterkte van brillenglazen is namelijk anders dan die voor lenzen bij 1 persoon en dus moest dat apart gemeten worden. En dan natuurlijk wel na het zo lang mogelijk niet dragen van lenzen, want die vervormen je ogen enigzins. Dat werd dus een afspraak op zaterdagochtend zodat ik mijn lenzen een hele nacht en 's ochtendvroeg uit kon laten. En ook zodat m'n man me naar de opticien kon brengen, want ik kan mezelf zonder lenzen in thuis prima redden, maar kan dan natuurlijk niet zelf het verkeer in. Uiteindelijk was het dan zover: eerst me flink vervelen 's ochtends (want lezen, computeren, etc gaan allemaal niet zonder lenzen) en daarna op naar de opticien. Daar werd eerst alles opgemeten en bekeken waarna het bepalen van de sterkte klaar was.
Toen was het tijd voor het leukste en op-één-na-lastigste deel: het kiezen van een montuur. Dat kon vanwege de dikte van de glazen niet een al te dun montuur zijn en natuurlijk moest het ook in mijn kleurenkaart passen. Na een tijdje had ik een selectie, maar eigenlijk was geen van die monturen het helemaal. Het montuur dat ik het mooist vond, was zwart wat veel te hard staat, maar gelukkig was het ook in andere kleuren te bestellen. Dat leverde wel wat vertraging op, want die moest eerst uit België komen. En omdat het SMS-je waarin stond dat het er was niet aankwam gingen er zowat 2 weken overheen voor ik het montuur in de goede kleur kon passen. Gelukkig was dat hem wel meteen helemaal zodat ik eindelijk ook de glazen kon uitkiezen en laten uitmeten. Na wat gedub over glas of kunststof en de mate waarin ik extra dunne glazen wilde, konden ook die besteld worden. Het SMS-je waarin gemeld werd dat ie helemaal af was, kwam gelukkig wel meteen door :)
En zo kon ik dus een kleine maand na de eerste afspraak dan eindelijk mijn complete bril komen ophalen *O*

En tada, dit is hem dan:
Weer een doel behaald en dus ook weer 5 euro in de pot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten