maandag 23 augustus 2010

67. Giraffe tekenen

Giraffes tekenen... Tja, wat een raar doel zou je op het eerste gezicht kunnen denken, maar het is wel degelijk een nuttig doel. Terwijl ik mijn lijst met 101 doelen aan het maken was, kwam ik dit doel regelmatig tegen op andere Dayzerolijstjes. Mijn eerste gedachte was WTF?! maar na wat klikken kwam ik uit bij de site OneMillionGiraffes.

Het is allemaal begonnen als weddenschap. Een Noorse jongen, Ola Helland, trok backpackend door Zuid-Amerika en vroeg (omdat ie slecht was in het onthouden van mensen die hij ontmoette) iedereen die hij tegenkwam om een giraffe te tekenen. Tijdens zijn reis verwaterde dit idee, maar na thuiskomst dook het toch weer op tijdens een discussie met een vriend over het Internet. Ola beweerde dat de mogelijkheden van het Internet eindeloos zijn en dat hij makkelijk 1 miljoen giraffes kon verzamelen. De vriend was et hier niet mee eens en een weddenschap was het resultaat: Ola moest voor 1 januari 2011 1.000.000 giraffes verzamelen. Er werden nog wat regels verzonnen (de giraffes moeten namelijk wel handgemaakt zijn) en na een paar dagen postte Ola linkjes naar de site op zijn Twitter en Facebook accounts. Na één dag had hij 134 giraffes verzameld en sindsdien is het groter en groter gegroeid. De teller staat inmiddels al op 988.485 dus ik moest ineens gaan opschieten.

Vandaar dat ik dus zojuist een Nijntje plaatje van een giraffe heb geGoogled en deze heb nagetekend.
Verder heb ik ook al eens een giraffe geplakt met m'n zoontje, dus ook deze is gesubmit :) Hopelijk was ik nog niet te laat en zijn ze nog binnen het miljoen, maar ook als dat niet zo is, beschouw ik dit doel als behaald.

2 opmerkingen:

  1. Moeilijk he, giraffes tekenen?! :D Maar ze zijn mooi geworden! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En ook precies op tijd! Hij zit over de miljoen heen! :D

    BeantwoordenVerwijderen