maandag 30 september 2013

Sauna, wenkbrauwen en Game of Thrones

Al in april schreef ik dat ik bij de HEMA een saunakaart gekocht had voor doel 32. Ik was hem nog niet vergeten, maar er kwam van alles tussendoor zodat ik uiteindelijk net op het nippertje een dag vrij inplande voor het gebruiken van de kaart. Vorige week maandag was het dan zover, een dag alleen naar Thermen Holiday in Schiedam. Nou vind ik sauna onwijs fijn, maar om alleen te gaan was ik toch wat huiverig, ook al is het de perfecte oplossing voor het probleem dat een dag sauna plannen met vriendinnen of m'n man een logistiek kunststuk is dat zelden slaagt. Daarom was dit doel ook in deze lijst terecht gekomen. En ik moet zeggen, het viel me ontzettend mee. In de sauna's zelf vond ik het best relaxed alleen en daarbuiten heb ik heerlijk liggen/zitten lezen in m'n meegenomen boeken. Eigenlijk was het gekste nog in m'n eentje lunchen en 's avonds eten, maar zelfs dat vond ik niet heel ongemakkelijk. Experiment geslaagd dus en weer een doel behaald.

Diezelfde dag heb ik, nadat er toevallig de week ervoor op m'n werk een gesprek over het epileren van wenkbrauwen onstond (jaja, ik werk op een lab vol vrouwen), besloten dat het tijd was dat ik dat doel (34) nu ook ging halen. Ik erger me al jaren aan mijn wenkbrauwen, maar heb er te weinig verstand van om ze zelf goed te epileren en om er nou speciaal ergens een afspraak voor te maken op een vrije dag daar ben ik dan weer te laks voor. Nu, alleen in de sauna, kon ik geen goede reden meer verzinnen om niet even aar de balie te lopen en een afspraak voor een uurtje later te maken. Veel makkelijker dan dit kon niet tenslotte. Een uur later lag ik dus languit in een stoel en vroeg de schoonheidsspecialiste wat ik wilde en wat ik normaal met m'n wenkbrauwen deed (alsof ze het antwoord "niks" niet allang aan mijn wenkbrauwen gezien had :D). Het leek me verstandig om het niet al te drastisch te maken, dus heeft ze ze vooral een stuk strakker gemaakt en staan ze nu een stuk verder uit elkaar. Mischief managed, ben alleen vergeten voor en na foto's te maken, dus die volgen later.

Dan het derde doel dat ik de afgelopen week behaald heb: een heel seizoen van een voor mij nog onbekende serie bekijken. Eerder blogde ik dat het The Wire zou worden, maar dat greep me niet genoeg om er een heel seizoen doorheen te jassen. Aan het begin van de zomer had ik wel de box van seizoen 1 van Game of Thrones besteld. Niet eens voor dit doel, maar gewoon omdat ik nieuwsgierig was. De box heeft er gelegen tot twee weken geleden, toen ik hem ineens zag liggen en op een loze avond dacht "Laat ik eens een aflevering kijken". Halverwege die aflevering kwam m'n man thuis en uiteindelijk hebben we die eerste avond 3 van de 10 afleveringen van het eerste seizoen bekeken :D In de rest van die week hebben we de andere zeven erdoorheen gejaagd en inmiddels is seizoen 2 ook binnen en zijn we daarmee halverwege met kijken. Doel 18 dus ruimschoots behaald en in totaal 15 euro in de pot voor doel 98 deze week.

In totaal heb ik tot nu toe 12 doelen van de 100 behaald. Misschien niet helemaal op schema, maar ik heb veel doelen met subdoelen, of x keer iets doen/maken en daarmee ben ik ook lekker aan het werk, dus ik heb nog alle kans om de 101 op tijd te voltooien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten