maandag 24 juni 2013

Origamitijd!

Doel 86 van deze Dayzerolijst is 25 origamimodellen vouwen. Dit doel had ik ook al in versie 1 van de lijst die van 2010-2012 liep, maar toen ben ik niet verder gekomen dan 15 modellen. Omdat ik het nog steeds een leuk doel vind en ik nog massa's origamipapier heb, heb ik het doel gewoon gerecycled voor Dayzero V2.
Natuurlijk maak ik mezelf weer niet makkelijk. Ik heb nog altijd een voorkeur voor unit origami (ook wel modulaire origami genoemd). Hierbij vouw je veel van dezelfde (meestal kleine) units en zet die vervolgens in elkaar tot een groter model. Heel tof, maar natuurlijk niet heel efficiënt als je vijfentwintig origamimodellen wil vouwen als doel :) Gelukkig had ik de afgelopen weken vrij veel tijd (echtgenoot M. was een week naar het buitenland, dus ik zat 's avonds alleen thuis) en schoot het dus lekker op met vouwen.

De eerste twee modellen die ik vouwde, waren deze sterren. De linker bestaat uit 8 delen en wordt gevouwen uit rechthoeken. ik heb hier twee kleuren dubbelzijdig gekleurd papier gebruikt. De rechter bestaat eveneens uit 8 delen, maar deze zijn gewoon van vierkante blaadjes gevouwen en met 2 kleuren enkelzijdig gekleurd papier.
De derde op de lijst is een "Little Island Kusudama" uit 12 delen (3 kleuren, 4 units per kleur), die van rechthoeken (1:2) is gevouwen. Hij kan ook 30-delig gemaakt worden, maar dat vond ik toch teveel worden.
Het vierde model dat ik heb gemaakt is een stervormige "Signum" kusudama, bestaand uit 24 units (3 kleuren x 8 units).


Tot nu toe dus vier modellen gevouwen en genoeg inspiratie voor de volgende 21. Bovendien heb ik ook nog twee boeken over unit origami / kusadama's besteld, dus ik hoef me niet te vervelen voorlopig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten