vrijdag 24 mei 2013

83. Knit-a-square

Doel 83 gaat over Knit-a-square, een liefdadigheidsinstelling in Zuid-Afrika. Zij verzamelen gehaakte en gebreide lapjes van 20x20cm. Deze lapjes worden overal ter wereld door vrijwilligers gemaakt en opgestuurd naar Zuid-Afrika, waar er dekens en kledingstukken van gemaakt worden voor weeskinderen. Twee jaar geleden kwam ik hiermee in aanraking via een topic op Fok!forum. Toen was er een bedrijf in Nederland dat een actie had waarbij je de lapjes naar een Nederlands antwoordnummer kon sturen, waarna zij alles op hun kosten naar Zuid-Afrika stuurden. Omdat ik het een goed doel vind en ik het fijn vind om iets te breien/haken te hebben zonder dat het een echt creabeaproject moet worden, besloot ik om het zelf opsturen van 10 lapjes naar Knit-a-Square als Dayzerodoel op te nemen in mijn lijst.
Het breien van de vierkanten ging aardig snel want twintig bij twintig is een ideale maat om een wat uit te proberen aan strepen, blokken, kabels en andere patroontjes.
Zo heb ik inmiddels geen 10 maar zelfs 20 vierkanten gebreid. Ruim genoeg voor het behalen van dit doel dus, maar nu moeten ze natuurlijk ook nog echt opgestuurd worden naar Zuid-Afrika. Via de postNL website kwam ik er achter dat het versturen van zo'n pakket maar één tarief heeft voor alles tot 2 kilo. Nou weegt breiwerk natuurlijk drie keer niks en met 20 lapjes zit ik dus nog lang niet aan 2 kilo, ook niet inclusief verpakking. Hierom brei ik dus nog even door, zodat ik uiteindelijk zoveel mogelijk lapjes op kan sturen in dat ene pakket van net geen 2 kilo. Wordt vervolgd dus, maar dit doel is goed op weg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten