dinsdag 30 april 2013

Geocaching (doelen 91 en 92)

Geocachen is iets wat is graag doe, maar waarvoor het soms lastig is om tijd vrij te maken. Dit is de reden dat ik hier twee Dayzerodoelen aan gewijd heb. Voor wie niet weet wat het is: de korte en vreemde omschrijving is in het Engels "“using billions of dollars of military hardware to find Tupperware hidden in the woods." Iets uitgebreider in het Nederlands: met behulp van coordinaten op de geocaching.com site en met gebruik van GPS technologie ga je op zoek naar verborgen dozen met een logboek erin (caches).
Doel 91 is het doen van minstens tien puzzelcaches. Hierbij moet je eerst een puzzel oplossen (die zijn er in moeilijkheid variërend van heel simpel tot extreem complex) en vervolgens met het bij elkaar gepuzzelde coordinaat de cache zoeken. Omdat de winter erg lang duurde en het weer niet uitnodigde tot buitenactiviteit had ik wel veel tijd om puzzels op te lossen. Dit leidde ertoe dat ik een paar weekenden terug een hele zonnige zondag in de gemeente Nieuwkoop heb doorgebracht om daar 5 puzzelcaches te vinden en nog 9 andere caches. Heerlijk gewandeld, veel mooie plekje gezien en genoten van de creativiteit van de cachemakers.
Voor doel 92 wil ik minstens 101 caches, ongeacht welk type, vinden in 1001 dagen Dayzeroproject en ook daarmee ben ik aardig op weg. Afgelopen zondag vond ik er vijf, dus met de veertien eerdergenoemde is de tussenstand nu 19 caches.


Langevelderslag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten