donderdag 15 november 2012

Gehaakte sjaal af en kleine stapjes voor andere doelen.

De sjaal waar ik in de vorige post al een foto van postte, is nu helemaal af. Met haaknaald 7 ging het lekker snel, dus toen de twee extra bollen eenmaal binnen waren, waren ze ook binnen no time helemaal opgehaakt. Het eindresultaat is erg lang warm en fluffy, zoals je hier links kan zien :) Helemaal goed voor de winter dus. Bovendien dus doel 81 behaald en 5 euro in de pot gestort.

Voor doel 68 moet ik 25 Kiva-loans uitgeven. Kiva is een organisatie die micro-kredieten verstrekt in ontwikkelings-landen. Het bijzondere hieraan is dat de kredieten verstrekt worden door Internetgebruikers zoals jij en ik. Dat is de korte versie van het verhaal, kijk hier voor de lange versie. Ik doe hier al sinds 2010 aan mee, maar vergeet regelmatig terugbetaald geld weer opnieuw uit te lenen, vandaar dit doel.  Op dit moment is de tussenstand voor V2.0 van Dayzero 2 loans dus de start is goed.


Door op een vrijdagavond uit eten en naar de film te gaan, heb ik ook weer twee deelstapjes van doelen gedaan. We gingen in Leiden eten bij restaurant van Buuren (doel 44) en de film was De Marathon (doel 13). Leuke Nederlandse film trouwens, zeker gaan kijken als je hem nog niet gezien hebt.
Inmiddels waren ook de DVD-boxen, die ik op Play.com besteld had voor de filmdoelen, binnengekomen zodat ik als eerste film uit de IMDB top 100 "North by Northwest" heb gekeken (doel 17). De film is uit 1959, wat hem ook meteen de eerste film van voor 1960 maakt (doel 16).

In de categorie volledig zinloos wilde ik voor Dayzero V2.0 ook het invoeren van eurobiljetten op Eurobilltracker weer oppakken (doel 70). Ook dat is iets waar ik al een tijd geregistreerd ben, maar niet al te veel meer mee deed. Je kan hier je eurobiljetten invoeren met hun unieke serienummer en dan zien waar ze vandaan komen en waar ze gedrukt zijn. Bovendien zou het zomaar kunnen dat een biljet al eerder ingevoerd is waardoor je kan zien hoe ver het heeft gereisd en in hoeveel tijd dat was. De site heeft ook allerlei mooie grafieken waarin je kan zien hoe de verspreiding van eurobiljetten per land en biljetsoort is. Heerlijk nerdvoer dus, vandaar dat ik het weer oppak nadat ik in 2006 voor het laatst een biljet invoerde. Tot nu toe heb ik alweer 33 biljetten toegevoegd, dus die 200 worden een eitje.Geen opmerkingen:

Een reactie posten