vrijdag 9 juli 2010

Mini-updates

Hier wederom een post met mini-updates. Dit keer geen Amerikaanse avonturen, maar gewoon dingen die ik thuis gedaan heb.

Doel 55: 10 verschillende taarten bakken (3/10)
Juni was een superdrukke maand en ergens middenin was ik nog jarig ook. Tijd om te trakteren dus ging ik zelf taart bakken. Het werden de, al eens eerder gebakken en geblogde, clafoutis en een brownietaart, die helemaal nieuw voor me was. Hij was erg lekker, maar ik betwijfel of ie zo was geworden als bedoeld was. Hij werd namelijk nog geen 2 cm hoog, wat me voor een taart wel iets te laag leek. Verder was ie heerlijk, dus ik ga hem nog een keer in de herhaling gooien en dan misschien de eiwitten nog langer kloppen ofzo. Hoe dan ook, gebakken is gebakken, dus 3 van 10 is een feit.

Doel 33: Een zomer lang gelakte teennagels hebben
Na het knalblauw uit San Diego was het nu de beurt aan mintgroen, helemaal matchend met de jurk die ik vorige week vrijdag naar een bruiloft aan had (jaja af en toe ben ik zowaar net een echt meisje :P ongelooflijk maar waar).

Doel 62: 5 nieuwe soorten vis/schelpdieren proeven (1/5)
Op diezelfde bruiloft was één van de gangen tijdens het "walking dinner" heilbot met sinaasappel-venkel saus. En aangezien ik nooit eerder heilbot gegeten had, was dat 1 van 5 voor dit doel. En meteen goede start want het was superlekker. Ik dacht altijd dat tonijn de enige vis was die niet zo vissig smaakt (ben ik jullie al kwijt nu?), maar heilbot heeft ook niet die typische vissige smaak waar ik niet zo dol op ben.
Hopelijk volgen er nog meer ontdekkingen als deze, want vis is gezond en mager en ik kan best wat vaker een dosis vis gebruiken geloof ik.

Doel 66: Een mozaïek workshop doen
Ik ben al jaren dol op mozaïek dingen (Gaudi!), maar heb nog nooit zelf zoiets gemaakt dus mijn Dayzeroproject was weer eens een goede drijfveer om daar verandering in te brengen. Na wat zoeken op de site van BplusC (de Leidse combi van bieb en centrum voor cultuur) blijken ze daar geen workshop mozaïek aan te bieden, maar wel een cursus van 5 avonden. Daar heb ik me nu voor ingeschreven, maar de volgende blog hierover zal nog even op zich laten wachten: de cursus begint namelijk helaas pas in januari.

Doel 41: Elke week een random Wiki artikel lezen (23/143)
De linkjes voor de artikelen van de afgelopen 3 weken:
* Alfred Nier, een Amerikaanse natuurkundige
* Lousewies van der Laan, de oud-D66-politica
* Oirschotse Heide, een militair oefenterrein

Zo, dat was weer een inhaalactie. Nu is het enige wat ik nog te bloggen hebt momenteel het kijken van 3 documentaires (voor doel 51), maar die verdienen een iets langere bespreking dus die bewaar ik nog heel even.

1 opmerking:

  1. Ik heb nog wel wat toffe documentaires op DVD. :P Last chance to see bijvoorbeeld. En America van Stephen Fry.
    Welke docu's ben je aan het kijken? :)

    BeantwoordenVerwijderen