zaterdag 30 januari 2010

70. 25 verschillende origamimodellen vouwen (2/25)

Ooit, lang lang heel lang geleden, in de jaren '80, deed ik wel eens wat aan origami en de 101 doelen leken me een mooie gelegenheid om dat te herontdekken.
Om niet al te ingewikkeld te beginnen, zocht ik iets simpels en begon ik met een gewoon vouwblaadje. Het werd een goudvis en die was toch wel erg makkelijk. Helemaal geïnspireerd ben ik dus op zolder gaan zoeken, want ik wist zeker dat daar nog ergens een map met voorbeelden en origamipapier moest zijn. Na wat stoffig zoekwerk had ik hem gevonden en wilde zoonlief graag nog een vis, maar dan van zo'n mooi streepjespapiertje. Zo gezegd zo gedaan, dus deze is voor F.
Het is trouwens een politievis (voor wie dat nog niet meteen doorhad ;) ) want hij heeft streepjes en sterren :P

Toen de kleintjes later in bed lagen, ben ik eens flink gaan Googlen en kwam een hele hoop andere origami voorbeelden tegen. Ik wist ook meteen weer wat ik het leukst vond van origami: de kusudama's en alle modulaire vormen. Heel veel van dezelfde simpele vormpjes vouwen en deze dan (zonder lijm of draad!) in elkaar zetten tot iets kunstigs. Na wat meer struinen over het net kwam ik er eentje tegen die wel behapbaar leek voor een herintredende vouwster en die geen tig dezelfde blaadjes vereiste (want die zaten niet meer in mijn map): "Dance of the Star". Dat werd dus vouwsel 2 van 25.
Erg tof, dus ik denk dat ik maar snel wat nieuw origamipapier ga kopen. Online, want ik zou niet weten waar ik dat nog in een gewone winkel kan kopen :) En misschien ook nog wel een mooi boek, want ik kwam al een aantal hele toffe dingen tegen waar geen diagrammen van online staan. Op naar de andere 23 vouwsels dus.

1 opmerking:

  1. Ik heb nog wel wat origamipapier uit Japan liggen! :D Met leuke bloemetjes enzo! Zal het binnenkort eens voor je opzoeken, ben het pas nog tegengekomen bij mijn halfslachtige verbouwing hier.

    BeantwoordenVerwijderen