![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheko5LHByGlM42Vge94srpsp3gcdoctzbGVLx3pwW-H8GKckaRzc9a66DIBJ-KLyOHew2w0FVuDc3X2t1terSryk0uVXs4i3luue-fiIkM0rRJn0_IP81YJilDY8eza1Ik5jqtzSuJ6lMu/s400/55_clafoutis1.jpg)
Dit recept stond op mijn culinaire kalender en was ideaal om de met Pasen niet opgebruikte eieren op te maken.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een grote lage ronde overschaal (28 cm doorsnede) heel goed in. Laat een pot kersen op sap goed uitlekken en verdeel de kersen over de vorm. Smelt 50 gram boter en voeg hier 25 gram gezeefde bloem, 75 gram suiker, 2 dl melk, een snufje zout en 4 eieren aan toe. Klop dit met de mizer tot een dun, glad beslag. Schenk het beslag over de kersen en strooi er wat amandelschaafsel overheen. Bak de clafoutis in 45 minuten, tot de bovenkant goudgeel en stevig is. Lauwwarm of koud serveren met poedersuiker erover.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiq4-DyJvpK963Mv7oxgRXbM_IkYF0dZd6Jqy3LSTVuqUTYk6hqOv2v0XTZOfftxe-By4mAGAAWUCUKT-pJLUtaq1-wkPQFMwQIbsQkI2o8uauaV3SgJ_N-FOFZw2srlCaw1hRumJk8Brwz/s400/55_clafoutis2.jpg)
Deel 1 van 10 zeer geslaagd :)
Oew! Dat ziet er lekker uit! :D Die ga ik ook een keer maken. :D
BeantwoordenVerwijderen